Info Heart Safe Regio

Stichting Heart Safe Regio ontstond op initiatief van Henny Verdonschot en Boy Bekx, 2 instructeurs bij EHBO Asten, die extra gemotiveerd waren door gebeurtenissen in de privésfeer

Er was op gebied van reanimatie en AED gebruik in Nederland bijna niets voorhanden, daarom is er veel pionierswerk verricht.

Voor hun instructeuropleiding kwamen zij terecht bij DAN, Divers Alert Network, een van oorsprong Italiaanse duikers organisatie. MFA, Medic First Aid, is Amerikaanse opleider voor hulpverleners.

In 2003 zijn zij begonnen met het opleiden van leken en al snel was er binnen de DAS regio, een groep van ruim 200 bevoegde hulpverleners. Ook kwamen er op hun aanwijzingen op strategische plaatsen AED’s te hangen, die permanent bereikbaar zijn, een landelijke primeur.

Op 11 juli 2007 ging men als stichting verder, organisatorisch gaf dat vele voordelen, Er werd een erkenning bij de NRR, Nederlandse Reanimatie Raad aangevraagd en gekregen, ook de ANBI, Algemeen Nut Beogende Instelling, status kwam in ons bezit, schenkingen zijn hierdoor voor de belasting aftrekbaar. Ook erkenning en partner van de Hartstichting en HartslagNu.nl

Op dit moment zijn er meer dan 3000 personen opgeleid en volgen jaarlijks hun herhalingslessen.

Sinds de start van de opleidingen in 2003, zijn er binnen de DAS regio tenminste 38 slachtoffers na reanimatie en AED gebruik, stabiel naar het ziekenhuis afgevoerd. Het geeft aan dat aan een duidelijke behoefte wordt voldaan.

Geen wonder dat er vanuit heel Nederland, om informatie wordt gevraagd en onze aanpak navolging vindt.

 

Ons instituut is voor de BLS, PBLS en AED opleidingen erkend en gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad

Scroll naar top