Info Heart Safe Regio

Stichting Heart Safe Regio ontstond op initiatief van Henny Verdonschot en Boy Bekx, 2 instructeurs bij EHBO Asten, die extra gemotiveerd waren door gebeurtenissen in de privésfeer.

Er was op het gebied van reanimatie en AED gebruik in Nederland bijna niets voorhanden, daarom is er veel pionierswerk verricht.

Voor hun instructeursopleiding kwamen zij terecht bij DAN, Divers Alert Network, een van oorsprong organisatie van Italiaanse duikers. MFA, Medic First Aid, is de Amerikaanse opleider voor hulpverleners.

In 2003 zijn zij begonnen met het opleiden van leken en al snel was er binnen de regio Deurne Asten Someren een groep van ruim 200 bevoegde hulpverleners. Ook kwamen er op hun aanwijzingen op strategische plaatsen AED’s te hangen, die permanent bereikbaar zijn, een landelijke primeur.

Op 11 juli 2007 ging men als stichting verder. Organisatorisch gaf dat vele voordelen. Er werd erkenning bij de NRR, de Nederlandse Reanimatie Raad aangevraagd en gekregen. Ook de ANBI, Algemeen Nut Beogende Instelling, status kwam in ons bezit. Schenkingen zijn hierdoor voor de belasting aftrekbaar. Wij zijn erkend door en partner van de Hartstichting en HartslagNu.nl

Anno 2021 zijn door Heart Safe Regio meer dan 3000 personen opgeleid en velen van hen volgen jaarlijks de herhalingslessen.

Sinds de start van de opleidingen in 2003, zijn er binnen de regio Deurne Asten Someren tenminste 45 slachtoffers na reanimatie en AED gebruik, stabiel naar het ziekenhuis afgevoerd. Het geeft aan dat aan een duidelijke behoefte wordt voldaan.

Vanuit heel Nederland wordt om informatie over onze wijze van aanpak gevraagd en krijgt deze ook navolging.

 

Ons instituut is voor de BLS, PBLS en AED opleidingen erkend en gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad

Scroll naar boven