Home

Stichting Heart Safe Regio ontstond op initiatief van Henny Verdonschot en Boy Bekx, 2 instructeurs bij EHBO Asten, die extra gemotiveerd waren door gebeurtenissen in de privésfeer

Er was op gebied van reanimatie en AED gebruik in Nederland bijna niets voorhanden, daarom is er veel pionierswerk verricht.

Voor hun instructeuropleiding kwamen zij terecht bij DAN, Divers Alert Network, een van oorsprong Italiaanse duikers organisatie.

In 2003 zijn zij begonnen met het opleiden van leken en al snel was er binnen de DAS regio, een groep van ruim 200 bevoegde hulpverleners. Ook kwamen er op hun aanwijzingen op strategische plaatsen AED’s te hangen, die permanent bereikbaar zijn, een landelijke primeur.

Op 11 juli 2007 ging men als stichting verder, organisatorisch gaf dat vele voordelen, Er werd een erkenning bij de NRR, Nederlandse Reanimatie Raad aangevraagd en gekregen, ook de ANBI, Algemeen Nut Beogende Instelling, status kwam in ons bezit, schenkingen zijn hierdoor voor de belasting aftrekbaar.

Op dit moment zijn er meer dan 3000 personen opgeleid en volgen jaarlijks hun herhalingslessen.

Sinds de start van de opleidingen in 2003, zijn er binnen de DAS regio tenminste 32 slachtoffers na reanimatie en AED gebruik, stabiel naar het ziekenhuis afgevoerd. Het geeft aan dat aan een duidelijke behoefte wordt voldaan.

Geen wonder dat er vanuit heel Nederland, om informatie wordt gevraagd en onze aanpak navolging vindt.

 

 

Ons instituut is voor de BLS, PBLS en AED opleidingen erkend en gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad

 

 

   

Sponsors  

 

Stichting HSR
Rabobank Peelland Zuid
1345.70.782
IBAN: NL75RABO0134570782
BIC:
RABONL2U
KvK: 17209102

Johnny Vlemmix belettering en reclame

Joosten Winkelstellingen

   

Video demonstratie  

Via deze link is een realistische demonstratie van een hulpverlening na hartfalen te zien.

 Demonstratie video